Arhiv

Urška Kobe – jutri, 9.12.2014 – OTVORITEV RAZSTAVE – Vabilo

DSC_0261 DSC_0262

Spoštovani prijatelji, znanci, sorodniki in  ljubitelji umetnosti!

Vabim vas na otvoritev slikarske razstave – Moj slikovni svet v zgodbi skozi najstarejše svete spise,   ki bo v torek, 9. 12. 2014, ob 17. uri v Slovanski knjižnici v Ljubljani na Einspielerjevi 1.    Program bo trajal približno eno uro in bo obsegal:   predstavitev razstavebaletpetjeogled slik in pogostitev. Slike bo mogoče tudi kupiti. Povabite še svoje prijatelje in upam, da se vidimo!

»Ko bom velika, bom slikarka«, je Urška že kot majhna deklica rada povedala, ko se je navduševala nad risanjem in slikanjem. Po končani osnovni šoli je razmišljala o vpisu na umetniško gimnazijo, vendar ni zbrala dovolj poguma, da bi pri svojih petnajstih letih odšla v neznano Ljubljano. Tako je obiskovala Tehniško gimnazijo na Šolskem centru v Novem mestu, kjer so ji dali dovolj prostora, da se je lahko izražala na vseh umetniških področjih, ki so ji blizu: slikarskem, v pisnem izražanju in fotografiranju. Nato pa je nadaljevala s študijem slovenistike

in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer jo trenutno čaka le še izdelava zaključne magistrske naloge.  Razstavljene slike so nastale po njenem lastnem navdihu, nekaj slik je bilo ustvarjenih v sklopu Likovne delavnice JSKD pod mentorstvom novomeškega slikarja Jožeta Kotarja, nekatere pa tudi na likovni delavnici pri akademski slikarki Nataši Jan Virant.

 

Lep pozdrav,

Urška Kobe

Leave a Reply