Arhiv

Vabilo na slikarsko razstavo URŠKE KOBE

Spoštovani,

vabljeni na  Slikovni svet Urške KOBE v zgodbi skozi najstarejše svete spise

                            PRODAJNA SLIKARSKA RAZSTAVA

KJE: Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, 1000 Ljubljana

KDAJ: 1. avgust 2015 – 31. avgust 2015

»Ko bom velika, bom slikarka«,  je Urška že kot majhna deklica rada povedala, ko se je navduševala nad risanjem in slikanjem. Po končani osnovni šoli je razmišljala o vpisu na umetniško gimazijo, vendar ni zbrala dovolj poguma, da bi pri svojih petnajstih letih odšla v neznano Ljubljano. Tako je obiskovala Tehniško gimnazijo na Šolskem centru v Novem mestu, kjer so ji dali dovolj prostora, da se je lahko izražala na vseh umetniških področjih, ki so ji blizu: slikarskem, v pisnem izražanju in fotografiranju. Nato je nadaljevala s študijem slovenistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer še zaključuje z izdelavo magistrske naloge.  Z oktobrom pa bo nadaljevala s študijem fotografije na VIST-u.

Razstavljene slike so nastale po njenem lastnem navdihu, nekaj slik je bilo ustvarjenih v sklopu Likovne delavnice JSKD pod mentorstvom novomeškega slikarja Jožeta Kotarja, nekatere pa tudi na likovni delavnici pri akademski slikarki Nataši Jan Virant.

Urška se z abstraktno sliko izrazi, ko znotraj sebe začuti ustvarjalni nemir in ko določi, da je slika končana, v njen rada poišče podobe in pomene.

Slike so podnaslovljene z verzi iz Bhagavad-gite, ki je več kot samo religiozni spis. Pod njeno mitološko površino, se razkriva življenjski priročnik z brezčasno filozofijo in človeško psihologijo. Bhagavad-gita je najstarejši in največji dragulj duhovne modrosti v zgodovini človeštva, saj zagotavlja znanstvene metodologije, ki jih lahko uporabimo v svojem življenju, da bi uspešno obvladali vsakodnevne probleme in našli praktične rešitve. Kar pa je za nas najbolj pomembno, je učbenik pravega uspeha v življenju in njena učenja lahko uporabimo takoj.

Slike so oštevilčene in prvih osem slik opisuje značilnosti Gospoda, od osme do osemnajste slike so opisani načini, s katerimi se osvobodimo materialnega trpljenja in kakšne lastnosti je potrebno vzgajati, da na koncu življenja dosežemo Gospodovo večno prebivališče, kar predstavlja zadnja slika.

Slike je mogoče tudi kupiti.

Urška Kobe 031/477-138

urska.kobe@gmail.com

Facebook: Urška Kobe

Lep pozdrav

Urška Kobe

DSC_0006 DSC_0007 DSC_0008-001 DSC_0010 DSC_0013 DSC_0014 DSC_0017 DSC_0020 DSC_0022 DSC_0024 DSC_0025

Leave a Reply