Arhiv

Naši nekdanji … kaj počno danes? ; )

 

… članek je v fazi dopolnjevanja …

 

MATEJA MARINKO

je bila na našem 5-dnevnem tečaju med poletnimi počitnicami leta 2016 … ; )

Vir foto: Mateja Marinko

Mateja: “Po obisku tvojega tečaja se mi je življenje obrnilo na glavo, po 15-tih letih dela v financah sem se vrgla v slikarstvo. Ko si mi svetovala naj odprem svojo ETSY trgovino se mi je zdelo nemogoče, da bi svoje slike pokazala, kaj šele prodajal, danes po treh letih odkar imam odprto Etsy galerijo sem prodala že 110 slik samo v tujino. Meni se zdi neverjetno, da portreti, ki sem jih narisala visijo v domovih po celem svetu. V bistvu pa ne gre za prodajo, gre za to, da sem našla delo v katerem uživam, ki me izpolnjuje, pri katerem se smejim in komaj čakam, da grem v “službo”…to je to…in od tega lahko tudi živim.”
NANA (DANICA) GUBERINIČ
je bila naša tečajnica še v letih, ko smo imeli tečaje na OŠ Ledina … uf, davno.  : )
Vir foto: Nana (Danica) Guberinič

“Pozdravljeni moje ime je Nana. Sem v pokoju in rišem za zabavo. Obožujem digitalno slikanje in risanje predvsem  portretno karikaturo. To je moj hobi.”

https://www.facebook.com/nana.guberinic

https://nanakarikatureart.simplesite.com/

https://www.instagram.com/karikaturenana/

VALENTINA CEHNER

… je bila ena mojih prvih tečajnic, ko sem šla na samostojno pot učenja risanja in slikanja … takrat je bila še osnovnošolka.  : )  Do sedaj je imela dve razstavi; eno samostojno z naslovom “Misterija” 2016, in eno z naslovom “Izginjamo” 2018, skupaj z Uršo Verdev.

“Na tečaj sem prišla kot v risanje zaljubljen otrok, bila sem stara 11 let.. prvega dne se tako dobro spomnim, da lahko rečem, da je bil sigurno petek. Najino ustvarjalno druženje je imelo name zares pozitiven vpliv, saj sem lahko razvijala svoje sposobnosti z občutkom svobode in brez stresa … O, kako ponosna sem bila za vsak izdelek, ki sem ga ustvarila, še posebno ob zavedanju napredka, ki sem ga dosegala..  vsakič znova. Po treh letih obiskovanja tečaja sva se poslovili in vpisala sem se na umetniško gimnazijo v Velenju.. Moja velika želja po gimnaziji je bil vpis na ALUO, ampak vesolje je poskrbelo za drugačen plan. Pot me je zanesla nazaj ali naprej v vrtec. Naredila sem prekvalifikacijo in tako pridobila naziv vzgojiteljice predšolskih otrok. Ta izkušnja me je po mojem, kar nekaj časa trajajočem “ustvarjalnem krču”, zopet zbližala z “neobremenjenim” ustvarjanjem, za katerega so me navdihnili otroci. Prav tako sem v času po gimnaziji največ prostega časa preživela v naravi in na vrtu – odkrila sem nov hobi; vrtnarjenje ali nabiranje zelišč je postalo moje glavno opravilo v dnevu. To je pripomoglo pri odločitvi za moje nadaljno šolanje. Sedaj sem študentka zadnjega letnika hortikulture na Višji šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju.
Danes pri skoraj 25 letih še vedno rišem in vem, da je risarsko/slikarsko izražanje ena mojih največjih ljubezni tega življenja, vendar vem tudi to, da vsekakor ni več edina. Vse kar delam, delam z ljubeznijo in to je moj glavni cilj, ki ga želim uresničevati na svoji karierni poti. Vesela sem in še posebno hvaležna vsem, ki ste mi omogočili razvoj na kateremkoli področju. Hvaležna sem tudi za kvaliteten čas, ki sem ga preživela na urah tečaja Odpikedoslike in navdihu, ki si mi ga ti, Nataša, vlila ob spoznavanju z različnimi risarskimi in slikarskimi tehnikami. V “treh stavkih” ti rečem: Hvala! : D”

https://www.facebook.com/valentinacehner.art/

https://www.instagram.com/valentina.cehner/

 

MAJA GREGL

je postala moja tečajnica konec osnovne šole … in potem še kar nekaj časa tekom izobraževanja na SŠOF … danes (2019) je študentka 1. letnika kiparstva na ALUO v Ljubljani.

Maja: “Ulivamo v mavec, bolj umazan posel, vendar nedvomno zabaven.”   : )
Zdaj je poslala še svojo mamo k meni na tečaj.  ; )

 

ROK HUDOBIVNIK:

je bil moj tečajnik pred nekaj leti, ko sem s svojim programom še gostovala na kranjski gimnaziji. Takrat je pripravljal svoj portfolio za sprejemni izpit na Norwich University of the Arts (Velika Britanija). Trenutno obiskuje podiplomski program grafičnega oblikovanja na univerzi Yale v New Havenu (ZDA).

 

Vir foto: https://www.fotopub.com/artists

 

INGRID NOVAK

je pred nekaj leti obiskovala moj tečaj v Kopru. Na piranskem ExTemporu leta 2018 je prejela 2. nagrado: samostojno razstavo v Pretorski palači. Nato je uspešno sodelovala še na drugih Ex-temporih, januarja 2020 pa bo njeno delo tudi na skupinski razstavi v Zagrebu – Galeriji Zvonimir.

Vir foto: Ingrid Novak, ekopercapodistria.si

 

SONJA KOVAČ

je prvič prišla k meni na tečaj pred dvema letoma. Povsem jo je prevzelo risanje portretov. V novembru 2019 je imela prvo samostojno razstavo pri v Antonovem domu pri frančiškanih v Ljubljani.

“Živim na Logu pri Brezovici. Po poklicu sem vzgojiteljica predšolskih otrok. Obožujem umetnost. Uživam v portretih. Rada rišem z svinčniki.”

 

MAJA ANDRIČ

… je prišla na naš tečaj pred nekaj leti … Palinologinja po poklicu in v vzporednem življenju slikarka po duši.  : ) Njena dela so na ogled tudi na njeni spletni strani – sonceinsence.si (klik)

Jeseni leta 2017 je imela prvo samostojno razstavo v prostorih Zavoda Iskriva:

Na svoji spletni strani je napisala: “Zakaj sonce in sence? Življenje je sestavljeno iz svetlobe in senc, pa tudi pri slikanju brez enega in drugega ne gre. Ko na vrtu zrastejo polmetrske koprive in se odločiš, da ta vikend pospravljanje stanovanja odpade, ker ‘moraš’ slikati, veš, da si ‘zastrupljen’ in da bo slikanje postalo pomemben del tvojega življenja. Preizkušam se v različnih tehnikah risanja in slikanja. Na spletni strani brez olepšav objavljam vse risbe in slike, nisem pa zelo aktivna na družbenih omrežjih. Čeprav še vedno mislim, da je samokritičnost dobra lastnost, sem se s časom naučila, da se ne obremenjujem preveč s tem, kakšna bo končna slika; tako ali tako nikoli ni povsem takšna, kot sem si zamislila in želela na začetku! Raje uživam v slikanju.”

Vir foto: http://www.sonceinsence.si/sl/galerija/

 

DARE TROBEC

prav tako tečajnik še v letih, ko smo imeli tečaje na OŠ Ledina … uf, tudi davno.  : )

 

 

ROSANA TAVČAR

 

 

 

Leave a Reply